2 mei online herdenken...

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 12:05

2 mei zouden we samen een herdenkingstour maken...

Licht in donkere tijden, 

Het zijn helaas donkere tijden maar hier een daar zit, als je goed kijkt toch een stralend streepje licht... We leven nu in een permanente beklemming en voeren een zwijgende strijd tegen een nog stillere vijand die hele wereld aan z’n voeten weet te krijgen. Het ziet er ook naar uit dat het de stilste dodenherdenking gaat worden sinds de oorlog. Uitgerekend in dit jubileum jaar. Indrukwekkender kan het bijna niet. 

En in deze serene stilte zouden we eigenlijk nu deze Marigolds op de graven van de helden uit de oorlog gaan leggen.
Dit zijn de op 12 januari j.l.  handgemaakte Marigolds van de leden van het projectkoor ‘Toekomst van een Verleden’. Door de huidige omstandigheden kan dit vanzelfsprekend nu niet plaatsvinden. We hopen dit op zondag 13 september a.s alsnog te doen. Wie weet kan dat ook een markeerpunt worden voor een nieuwe helende wereld na deze recente zware tijd die natuurlijk niet in verhouding staat met de ooit zo onbeschrijfelijke werkelijke oorlog. 

We zijn eigenlijk als nooit meer sinds die tijd zo bepaald bij de essentie en breekbaarheid van het leven.
In de bloemen zitten allemaal kleine gaatjes en spleten die behalve het water ook het licht erdoor laten. Een licht van hoop en heling. Eeuwig licht, Lux Aeterna
.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.