Herdenkingstour 19 september 2021

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 21:33


De Toekomst van een Verleden


Gister was het een mooie en bijzondere dag. Samen met onze Duitse vrienden hebben wij stil gestaan bij verliezen die geleden zijn aan beide kanten. En er is een realisatie hoe belangrijk het is om steeds opnieuw actief te bouwen aan vrede, vrijheid en verzoening.
Onze koorzangers voelen nog meer waar ze over zingen...
We nemen je in een vogelvlucht mee met de Herdenkingstour van De Toekomst van een Verleden
 
'Via het massagraf in Huissen met het nummer "Zelfs als je zwijgt", naar Groesbeek War Cemetery met het verhaal van Gustaf Biéler en "Ukutula" naar het Reichswald War Cemetery met het verhaal over de spagaat van de bemanning van bommenwerpers en "over de muur".
 
De laatste stop was op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Donsbrüggen. "I believe" is het vertrouwen dat door samen te zijn en te herdenken we werken aan Vrede, Vrijheid en Verzoening. Wanneer dat dan in de crypte van de begraafplaats gezongen wordt, met al de namen van al die mensen die op die begraafplaats begraven liggen, wat voor een energie is er dan en wat maakt dat dan allemaal mogelijk!
Wat een speciale dag!

Tekst: van onze tourgids Paul ten Broeke


Die Zukunft einer Vergangenheit

 

Gestern war ein schöner und besonderer Tag. Gemeinsam mit unseren deutschen Freunden haben wir die Verluste auf beiden Seiten reflektiert. Und es wird immer wieder aufs Neue erkannt, wie wichtig es ist, Frieden, Freiheit und Versöhnung aktiv zu gestalten.
Unsere Chorsänger spüren noch mehr, worüber sie singen...
Mit der Remembrance Tour of The Future of a Past nehmen wir Sie aus der Vogelperspektive mit

Über das Massengrab in Huissen mit dem Lied "Auch wenn du schweigst", zum Kriegsfriedhof Groesbeek mit der Geschichte von Gustaf Biéler und "Ukutula" zum Reichswalder Soldatenfriedhof mit der Geschichte über die Spaltungen der Bomberbesatzungen und "über die Mauer".

Die letzte Station war der Deutsche Soldatenfriedhof in Donsbrüggen. "Ich glaube" ist das Vertrauen, dass wir durch Zusammensein und Erinnern für Frieden, Freiheit und Versöhnung arbeiten. Wenn dann in der Gruft des Friedhofs gesungen wird, mit all den Namen all der Menschen, die auf diesem Friedhof begraben sind, welche Energie steckt da und was macht das alles möglich!
Was für ein besonderer Tag!

 

Text: von unserem Reiseleiter Paul ten Broeke


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.