Herdenkingstour informatie

In het koorproject zingen we niet alleen muziek die past binnen het thema. We maken ook met onze handen een herdenkingssymbool en een herdenkingstour op 19 september.

Lieveling van Daantje Kip

Herdenkingssymbool'

 

Als onderdeel van dit project hebben wij op 12 januari 2020 een Lieveling in de vorm van de Marigold gemaakt. Een keramische Goudsbloem. Dit hebben we in een korte workshop van 30 minuten onder leiding van kunstenares Daantje Kip gedaan. Het maken van een Lieveling gaat samen met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’

Deze symbolische bloem leggen we op het burgerslachtoffers massagraf in Huissen en de militaire graven die we aandoen tijdens de herdenkingstour 19 september.

De keramische dankbloemen zijn kunstobjecten bedoeld om te schenken. Geïnspireerd op Maak een Lieveling van kunstenares Daantje Kip.

 

Lees hier meer over De Marigold Memorial

www.marigoldmemorial.com

www.exodushuissen.nl/webshop/marigold-pin 

Herdenkingstour

 

Herdenken en verzoening in vrijheid doen we op 19 september 2021.  We bezoeken drie militaire begraafplaatsen met een touringcar. De ronde gaat via Huissen, Groesbeek, Donsbruggen en het Reichswald in Kleve. De koorzangers verdelen de Marigolds op het burgerslachtoffers massagraf, enkele Britse en Canadese graven als dank voor onze vrijheid. Een gebaar van verzoening maken we door ook Marigolds op enkele Duitse graven in Donsbruggen te plaatsen.

Paul ten Broeke Battlefieldtourgids zal bij elke begraafplaats een kort passend verhaal vertellen. Naast het planten van de keramische Marigold, zingen we ook een lied uit de voorstelling. We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd bij het Vrijheidsmuseum.